Fonoforese

Bij Klankheling met stemvorken oftewel Fonoforese worden lichaam, ziel en geest in balans gebracht waardoor het zelfhelend vermogen van het menselijk systeem optimaal wordt aangezet. Hierbij worden stemvorken gebruikt die frequenties hebben die tot op celniveau doorwerken. We kunnen werken in de aura, om de chakras (energiecentra) met elkaar in balans te brengen en beter te laten werken, maar we kunnen ook acupressuur punten gebruiken om de vork op te plaatsen, zodat de meridianen de trillingen door het lichaam verspreiden en deze leiden naar de plaats van het lichaam dat harmonisatie nodig heeft.

Tijdens luisteren naar de stemvorken stuurt de Vagus zenuw, oftewel de tiende hersenzenuw, via zijn pad, de trillingen naar de chakras en de belangrijke organen. De Vagus zenuw corrigeert onze 'vluchten of vechten' reactie (die zo vaak onnodig ontstaat, en daardoor onnodig stress in het lichaam opbouwt). Het geeft aan lichaam en geest het signaal door dat alles veilig is. Het gevaar is geweken, alle lichamelijke functies kunnen terugkeren naar normaal functioneren, hun stress loslaten.
Door de werking van de Vagus zenuw hebben bepaalde intervallen (door aan linker en rechter oor een andere klank te laten horen) heel specifiek effect op de gemoedstoestand en op de ontspanning van het lichaam. Zo kalmeert b.v de reine kwint het zenuwstelsel.

TFTlogo