Wie ben ik ?

In 1981 studeerde ik af als Klassiek Gitarist en in 1984 als Zangpedagoge en Concertzangeres aan het Rotterdams Conservatorium. (Zang bij Jo Bollekamp). Sinds 1987 geef ik full-time zangles in de regio Den Haag - Voorburg. Hier werk ik met individuele amateur zangers en zangeressen. Gedurende 20 jaar organiseerde en dirigeerde ik musical voorstellingen, klassieke koren en vele andere grote en kleine projecten op ieder gewenst muzikaal niveau.

De laatste 10 jaar ben ik projectleider van A Weekend Masterclass on Vocal and Performance Technique. Weekend workshops waar beroemde zangers, regisseurs of coaches werken met enthoschoenusiaste klassieke zang amateurs.

Weekends die steeds een eigen thema hebben, en die gegeven worden door docenten met geheel eigen specialismen. De passie om deze cursussen te organiseren ontstond uit de realisatie dat dit soort cursussen doorgaans alleen worden georganiseerd, op dit niveau althans, voor muziekstudenten, of jonge zangers die reeds zijn afgestudeerd. Ook de amateur verdient kennismaking met bijzondere vakmensen, zoals Michael Chance, Paul Arden-griffith en Richard Jackson.

 

In januari 2001 begon ik met harpspelen. Een levenslange wens ging daarmee in vervulling. Ik begeleid mijzelf nu op de harp en heb een programma uitgewerkt met engelse, schotse en Ierse folk, als solist en als begeleider van tenor Auke Oevering.
Harplessen volg ik bij Edward Witsenburg in Den Haag. Zie ook Verhalen en Concerten.

In 2009 kwam ik in contact met het International Harp Therapy Program van Christina Tourin. Nu leek alles bij elkaar te komen! Waar zangles en projectleiding veelal gaan over zangtechniek, interpretatie en inleving (en natuurlijk de organisatie), werkt de therapeutisch musicus om het fysiek, mentaal, psychisch en spiritueel beter functioneren van de mens te faciliteren uitgaande van diens eigen resonante toon. Een prachtige uitdaging die ik met veel passie ben aangegaan !